Home Profiel / CV Kennis / artikellen Kennis en ervaring

Profiel

Naam:Jos van Maarschalkerweerd
Functieniveau:Senior projectmanager met bestuurlijke ervaring
Branche:Overheden

 

 

 

Jos van Maarschalkerweerd heeft vele jaren ervaring opgedaan binnen de Rijks en provinciale overheid. In 1978 begon hij een lange carrière binnen Rijkswaterstaat waarin hij vanuit een specialistische functie is doorgegroeid naar manager in de beheer en onderhoudsector. In die periode heeft hij leiding gegeven aan grote en complexe districten zoals Noordzeekanaal en Amsterdam. Daarna heeft Jos het omgevingsmanagement van de 2e Coentunnel binnen de ingewikkelde omgeving van Amsterdam verzorgd.

De laatste jaren heeft hij zich op provinciaal niveau ingezet voor het professionaliseren van de sector beheer en onderhoud. In die jaren heeft hij vooral ervaring opgedaan met de politieke en bestuurlijke aspecten van het werkveld verkeer en vervoer.

Met deze brede ervaring in alle stadia van de levenscyclus van infrastructuur heeft hij in 2008 zijn eigen bedrijf, Maarschalkerweerd Management opgericht.

Hij richt zich vooral op het dynamische aspect van omgevingsmanagement binnen infrastructuurprojecten. Omgevingsbelangen worden in toenemende mate gezien als het grootste risico op vertraging en kostenverhoging van infrastructuurprojecten. Professioneel omgevingsmanagement vormt hier een adequaat antwoord op om dit risico te beperken.

Deskundigheid in combinatie met de juiste competenties vormen de sleutel om professioneel omgevingsmanagement uit kunnen voeren.

Zijn jarenlange ervaring in het aansturen van teams, het vermogen om tegenstellingen te overbruggen en om complexe vraagstukken tot de essentie terug te brengen, in combinatie met zijn menselijke benadering maken hem bij uitstek geschikt om te functioneren op het grensvlak tussen opdrachtgever en zijn omgeving.

In termen van persoonlijkheidstypologie is hij een creatieve coördinator. Hij is sociaal, heeft een sterke overtuiging en een duidelijk beeld van wat in het algemeen belang is. Hij is rustig, geordend, realistisch en praktisch.

Actualiteit
Curriculum Vitae Jos van Maarschalkerweerd CV Jos van Maarschalkerweerd Profiel Jos van Maarschalkerweerd Profiel Jos van Maarschalkerweerd
Contact